این گرایش هدف اصلی خود را در تربیت نیروهای متخصصی قرار داده است که با مفاهیم و قواعد توسعه موتورهای بازیسازی آشنا باشند و به دلخواه خود بتوانند در آیندهی به توسعه موتور، میانافزار ، چارچوب یا کتابخانههای لازم در زیرساختهای فنی بازیسازی دست بزنند. بدیهی است که به دلیل سختی زیاد و پیچیدگی فراوان این گرایش، صرفا دانشجویان با پیشزمینهی لازم علمی مورد پذیرش قرار خواهند گرفت. افرادی که قصد تحصیل در این گرایش را دارند باید بدانند که برای موفقیت در آن باید زمان و تلاش فراوانی نیز به این گرایش اختصاص دهند.
از خروجیهای این گرایش انتظار میرود که در درجهی اول به برنامهنویسانی بسیار قوی و قابل در حیطهی بازیسازی تبدیل شده و ثانیا به درک عمیقی از مفاهیم برنامهنویسی گرافیک، هوش مصنوعی، محاسبات ریاضی و فیزیک و مبانی بهینهسازی در بازیهای رایانهای رسیده باشند.
برخی از مهمترین دروس این گرایش عبارتند از:
طراحی بازی در ایران رشتهی نوپایی است. با وجود همهی تلاشهای انجامشده در حوزهی معرفی و تبیین اهمیت این مقوله در فرآیند بازیسازی، هنوز خیلی از بازیسازان داخلی هستند که نمیدانند طراح بازی کیست و چه وظیفهی خطیری در پیشبرد پروژهی ساخت بازی به عهده دارد. به زبان ساده طراح بازی کسی است که گیمپلی یک بازی را تعریف کرده و متن را به زبان بازی تبدیل میکند. فرآیند طراحی گیمپلی بازی، فرآیندی بینارشتهای است و به دانشهای مرتبطی در حوزهی شناخت بازیهای رایانهای، سینما، ادبیات نمایشی، مخاطبشناسی، روانشناسی، درک بصری و... وابسته است. اما سالهاست این موضوع در دنیا به عنوان رشتهای مستقل در فضاهای آکادمیک تدریس میشود. در انستیتو ملی بازیسازی نیز رشتهای مستقل به این نام وجود دارد که تعدادی از مهمترین دروس آن به شرح زیر است:
با توجه به کمبود نیروی متخصص و آشنا به مباحث هنری در عرصهی ساخت بازیها، این رشتهها سعی بر ایجاد و ارتقا مهارت در تولید محتوای هنری ویژه ساخت بازیهای دوبعدی و سهبعدی به هنرجویان و علاقهمندان دارند.
این دو گرایش برای علاقهمندان به هنر و هنرهای دیجیتال به ویژه برای افرادی که سابقهی کار هنری را دارا میباشند مناسب است. از جمله این تخصصها نقاشی، طراحی فیگوراتیو، مجسمهسازی، معماری و... است.
از مهمترین دروس میتوان به طراحی و خلق شخصیتهای بازیهای رایانهای، طراحی و خلق المان مرتبط با شخصیتها و طراحی و خلق بازیهای رایانهای در رشتهی دوبعدی و مدلسازی سهبعدی و اجرای نهایی آن در موتورهای بازیسازی اشاره کرد.