انجمن بازیهای رایانه ای استان مرکزی

تحلیل بازیهای رایانه ای، آموزش ساخت بازیهای رایانه ای

انجمن بازیهای رایانه ای استان مرکزی

تحلیل بازیهای رایانه ای، آموزش ساخت بازیهای رایانه ای

برنامه نویسی موتور بازی های رایانه ای

این گرایش هدف اصلی خود را در تربیت نیروهای متخصصی قرار داده است که با مفاهیم و قواعد توسعه موتورهای بازی‌سازی آشنا باشند و به دلخواه خود بتوانند در آینده‌ی به توسعه موتور، میان‌افزار ، چارچوب یا کتابخانه‌های لازم در زیرساخت‌های فنی بازی‌سازی دست بزنند. بدیهی است که به دلیل سختی زیاد و پیچیدگی فراوان این گرایش، صرفا دانشجویان با پیش‌زمینه‌ی لازم علمی مورد پذیرش قرار خواهند گرفت. افرادی که قصد تحصیل در این گرایش را دارند باید بدانند که برای موفقیت در آن باید زمان و تلاش فراوانی نیز به این گرایش اختصاص دهند.

از خروجی‌های این گرایش انتظار می‌رود که در درجه‌ی اول به برنامه‌نویسانی بسیار قوی و قابل در حیطه‌ی بازی‌سازی تبدیل شده و ثانیا به درک عمیقی از مفاهیم برنامه‌نویسی گرافیک، هوش مصنوعی، محاسبات ریاضی و فیزیک و مبانی بهینه‌سازی در بازی‌های رایانه‌ای رسیده باشند.

برخی از مهم‌ترین دروس این گرایش عبارتند از:

  1. برنامه‌نویسی گرافیک
  2. تئوری گرافیک
  3. مبانی توسعه‌ی ابزار
  4. معماری موتورهای بازی‌های رایانه‌ای
  5. فیزیک و ریاضی مورد نیاز برای بازی‌های رایانه‌ای
  6. هوش مصنوعی
  7. تکنیک‌های بهینه‌سازی در بازی‌های رایانه‌ای
  8. برنامه‌نویسی شبکه

درباره‌ی طراحی بازی

طراحی بازی در ایران رشته‌ی نوپایی است. با وجود همه‌ی تلاش‌های انجام‌شده در حوزه‌ی معرفی و تبیین اهمیت این مقوله در فرآیند بازی‌سازی، هنوز خیلی از بازی‌سازان داخلی هستند که نمی‌دانند طراح بازی کیست و چه وظیفه‌ی خطیری در پیش‌برد پروژه‌ی ساخت بازی به عهده دارد. به زبان ساده طراح بازی کسی است که گیم‌پلی یک بازی را تعریف کرده و متن را به زبان بازی تبدیل می‌کند. فرآیند طراحی گیم‌پلی بازی، فرآیندی بینارشته‌ای است و به دانش‌های مرتبطی در حوزه‌ی شناخت بازی‌های رایانه‌ای، سینما، ادبیات نمایشی، مخاطب‌شناسی، روان‌شناسی، درک بصری و... وابسته است. اما سال‌هاست این موضوع در دنیا به عنوان رشته‌ای مستقل در فضاهای آکادمیک تدریس می‌شود. در انستیتو ملی بازی‌سازی نیز رشته‌ای مستقل به این نام وجود دارد که تعدادی از مهم‌ترین دروس آن به شرح زیر است:

  1. آشنایی با سبک‌ها و ژانرهای مختلف بازی‌های رایانه‌ای و ویژگی‌های گیم‌پلی آن‌ها.
  2. آشنایی با مبانی طراحی بازی و عناصری که در گیم‌پلی یک بازی تاثیر داشته و بر تجربه‌ی بازی‌کننده از بازی تاثیر می‌گذارند.
  3. طراحی بازی‌های رومیزی و شناخت المان‌های مشترک.
  4. آشنایی با مبانی نگارش سناریوی یک بازی رایانه‌ای و شناخت اصول نویسندگی لازم برای تدوین سناریو.
  5. آشنایی با مبانی طراحی مرحله در بازی‌های رایانه‌ای و شناخت عناصر.
  6. آشنایی با اصول مستندسازی و راهکارهای درست نگارش سند طراحی بازی.
  7. آشنایی با مکانیک‌ها و داینامیک‌های گیم‌پلی بازی.
  8. آشنایی با مقدمات دکوپاژ و زیبایی‌شناسی سینمایی.
  9. آشنایی با اصول کار گروهی و نقشی که طراح بازی در یک تیم بازی‌ساز دارد.

اصول هنر دوبعدی و سه بعدی

با توجه به کمبود نیروی متخصص و آشنا به مباحث هنری در عرصه‌ی ساخت بازی‌ها، این رشته‌ها سعی بر ایجاد و ارتقا مهارت در تولید محتوای هنری ویژه ساخت بازی‌های دوبعدی و سه‌بعدی به هنرجویان و علاقه‌مندان دارند.

این دو گرایش برای علاقه‌مندان به هنر و هنرهای دیجیتال به ویژه برای افرادی که سابقه‌ی کار هنری را دارا می‌باشند مناسب است. از جمله این تخصص‌ها نقاشی، طراحی فیگوراتیو، مجسمه‌سازی، معماری و... است.

از مهمترین دروس می‌توان به طراحی و خلق شخصیت‌های بازی‌های رایانه‌ای، طراحی و خلق المان مرتبط با شخصیت‌ها و طراحی و خلق بازی‌های رایانه‌ای در رشته‌ی دوبعدی و مدل‌سازی سه‌بعدی و اجرای نهایی آن در موتورهای بازی‌سازی اشاره کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد